Laatste berichten

Nieuw type vispassage: de Vislift

06 December, 2018 •  Algemeen   Techniek   Verslagen  

Vissen die stroomopwaarts trekken en daarbij tegen barrieres stuiten, krijgen voortaan hulp van de Vislift - een nieuw type vispassage dat sinds vorige week in een poldervaart nabij het Brabantse Almkerk wordt getest. De uitvinding is een visvriendelijker alternatief voor de gangbare vispassage, die vissen alsnog stress bezorgt.

6000 dode steuren: China zet bouw brug stop

23 November, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

China is gestopt met de bouw van een brug over de rivier de Yangtze. Dat gebeurde omdat de werkzaamheden zouden hebben geleid tot de dood van ongeveer 6000 bedreigde Chinese steuren.

Vissen op zeer grote karper in Spanje

16 October, 2018 •  Algemeen   Materiaal  

In Spanje kunnen de stuwmeren erg groot zijn, 3000 tot 4500 ha. zijn geen uitzondering. Vanwege dit grote waterareaal heeft mijn vriend ook jaren onderzoek moeten doen naar goede juiste stekken. Weten waar de taluds, harde platen zijn en de juiste dieptes zijn essentieel om op zo'n groot water ook mooie vangsten te kunnen boeken.

 

 

Vliegtuig dumpt vissen van hoogte in meer in Utah

01 September, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

De overheidsinstelling Division of Wildlife Resources in de Amerikaanse staat Utah verhuist vissen per vliegtuig naar de hoger gelegen meren in de bergen. De vissen worden van een hoogte in het meer gedumpt. Dit bleek het minst stressvol te zijn voor de vissen ten opzichte van andere methoden.

Nieuw karperboek: Sluimerend dynamiet 2.0

25 August, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

In november verschijnt ‘Sluimerend Dynamiet 2.0’ van niemand minder dan Rini Groothuis (71). De nestor van het moderne karpervissen in ons land heeft een bijna 400 pagina’s dik boek geschreven over de kernwaarden van deze tak van sport.

Sportvissen is gezond

21 July, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

"Ga toch vissen, adviseert de dokter". Regelmatig berichten media dat Nederlanders te weinig bewegen en dat dit gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. Vooral een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressieve klachten scoren hoog. Sportvissen blijkt een goede remedie.

Check de Nederlandse records zoetwatervissen

11 July, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

Nederland is een prachtig land om te vissen, dat blijkt wel uit de recordvissen. Mede dankzij de ‘catch & release-cultuur’ kan de vis hier uitgroeien tot recordformaat. Sinds begin 2017 brengt Sportvisserij Nederland samen met hengelsportmagazine Beet via de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (BNRZ) de records in kaart

Nederlandse restaurants serveren massaal niet-duurzame vis

14 June, 2018 •  Algemeen  

Restaurants die claimen een verantwoorde menukaart te hebben, slaan de plank mis bij vis. Uit onderzoek bij 500 restaurants die zeggen duurzaamheid belangrijk te vinden, blijkt dat bij minstens 81% van de restaurants een vissoort op de menukaart staat die rood scoort op de VISwijzer

De Good Fish Foundation (uitgever van de VISwijzer) onderzocht de menukaart van 500 restaurants die in 2016 op restaurantsite Dinnersite hadden aangegeven met de VISwijzer te werken. Op 81% van deze menukaarten stond ten minste één vissoort die rood scoort op de VISwijzer. Van deze 81% heeft 32% van de totale menukaarten één rode vissoort op de kaart, 30% heeft 2 rode vissoorten en de overige 19% heeft zelfs 3 of meer rode vissoorten op de kaart staan.

Sportvissers moeten af van lood

22 May, 2018 •  Algemeen   Materiaal  

Het gebruik van vislood, waarmee sportvissers hun vislijn verzwaren, is ongezond en slecht voor het milieu en moet uiteindelijk helemaal worden uitgebannen. Daarover is minister Schouten het eens geworden met Sportvisserij Nederland, Natuurmonumenten, de Unie van Waterschappen en brancheorganisatie Divebo.

Uniek project: de vismigatierivier in de Afsluitdijk

20 April, 2018 •  Algemeen   Techniek  


De Vismigratierivier is een opening in de Afsluitdijk waar trekvissen door heen kunnen zwemmen om vanuit de Waddenzee het IJsselmeer te bereiken en andersom. Trekvissen hebben namelijk zoet- én zoutwater nodig voor hun levenscyclus. Door dijken en dammen zoals de Afsluitdijk is dat niet of nauwelijks meer mogelijk. Het is een belangrijke reden waarom het zo slecht gaat met trekvissen.

http://deafsluitdijk.nl/projecten/vismigratierivier/

Fly Fair 21-22 april 2018 visvijvers De Berenkuil, Putten

24 March, 2018 •  Algemeen   Materiaal  

De derde week van april is het weer zover: de Fly Fair, de ontmoetingsplek voor en door vliegvissers! Het programma is heel divers en uitgebreid met onder meer 30 exposanten.

Viswedstrijd snoeken vangen voor Hoekse vispaaiplaatsen

15 February, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

Als het weer het toelaat houden hengelsportverenigingen Sport Visserij Belangen Delfland, GHV Den Haag en GHV Het Groene Hart a.s. zondag 18 februari een viswedstrijd. Net als verleden jaar wordt er gevist naar paairijpe snoek (groter dan 50 cm.) Deze gevangen snoeken worden uitgezet in twee vispaaiplaatsen bij Hoek van Holland.

Onderwaternatuurfilm “De vele gezichten van de Zevenhuizerplas” binnenkort in Filmhuis vertoond

02 February, 2018 •  Algemeen  

Deze mooie film wordt nog een keer in het Filmhuis Den Haag vertoond.

Vliegvisser vangt zeeforel in het Peizerdiep

17 January, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

 

Een vliegvisser uit Roden heeft een zeldzame zeeforel gevangen in het Peizerdiep. De vis is uitgezet in Drenthe, maar zwom ook geruime tijd in de Waddenzee.

,,De vis komt uit Duitsland en is jaren geleden in het Groote Diep uitgezet. Hij heeft vermoedelijk een jaar in de beek geleefd en is toen naar zee vertrokken. Daar is hij verder opgegroeid en vervolgens weer teruggekeerd naar de kop van Drenthe’’, zegt directeur Henk Mensinga van de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe.

A.s. maandag 8 januari van 21.00-22.30 u. radio-uitzending Den Haag FM 92.0 over vliegvissen

07 January, 2018 •  Algemeen  

Dan wordt samen met andere “Haagse Helden” het vrijwilligerswerk wat we doen besproken. Ikzelf ben voorzitter en webmaster van de CCG.

Sportvisverbod zeebaars van de baan

15 December, 2017 •  Algemeen   Verslagen  

Om de zeebaarssterfte verder omlaag te brengen, worden in 2018 zowel de beroeps- als de sportvisserij strenger gereguleerd. Daarbij geldt voor sportvissers het hele jaar een terugzetverplichting. Dat hebben de EU-Visserijministers eerder deze week besloten in Brussel.

Over zeebaarsvissen in Europa

26 November, 2017 •  Algemeen   Verslagen  

Zoals velen van ons wel zullen weten is dat de zeebaars naast de paling met uitsterven bedreigd is.

Wat kunnen en gaan we eraan doen??

16e Hengelsport- en Botenbeurs 1, 2 en 3 december in Jaarbeurs, Utrecht

04 November, 2017 •  Algemeen   Materiaal  

Het is weer bijna zover! De jaarlijkse grootste hengelsport- en botenbeursvan Nederland in Utrecht. Op 20.000 m2 vind je meer dan 160 standhouders waar je van alles op ons gebied kunt bekijken, bewonderen en aanschaffen. Alle visdisciplines zijn rijkelijk vertegenwoordigd, dus er is voor iedere bezoeker van alles te zien en te beleven. Ook clinics zoals indoorwerpen op speciaal aangelegd water met allerlei soorten hengels en vliegbinden passeren de revue. Kortom begin de feestmaand en de vroege voorbereiding op een nieuw visseizoen goed, kom gezellig naar deze zeer uitgebreide beurs!

Voor meer info en e-tickets met korting: http://www.hengelsportbeurzen.nl

 

Nieuw! Betaalknoppen veilig betalen via PayPal gemaakt

28 July, 2017 •  Algemeen  

Vanaf nu makkelijker vistrip(s) afrekenen.

 

 

 

Nieuw bij Visgids Paul: achteraf betalen van eendaagse vistrips d.m.v. mobiel pinapparaat

27 June, 2017 •  Algemeen  

Alle bank en creditcards worden geaccepteerd!

 

Klant vangt grote snoek aan softbait

05 June, 2017 •  Algemeen  

Zie voor vangstvideos mijn Facebookpagina via http://www.fishingguide.nl

Snoekpaaiplaatsen geleegd bij Hoek van Holland

03 June, 2017 •  Algemeen  

Door vrijwilligers van de GHV Den Haag en het Hoogheemraadschap Delfland is de twee jaar geleden aangelegde snoekpaaiplaats vandaag weer geleegd en is de snoek - 340 kleintjes - na monitoring en registratie weer netjes teruggezet in het Oranjekanaal.

Nieuwe lijnen, molens en reels gesmeerd voor het nieuwe visseizoen

21 May, 2017 •  Algemeen   Materiaal  

Elk jaar wordt in de stillere wintertijd al het materiaal goed nagekeken, geolied en gesmeerd en zo nodig vervangen. Dit is "standard procedure at Fishing guide Paul", zodat het materiaal in topconditie blijft en ook met de nieuwste ontwikkelingen in de hengelsport voorop loopt!

Visma, 3-4-5 maart 2017 in Ahoy, Rotterdam

10 February, 2017 •  Algemeen   Materiaal  

In het eerste weekend van maart wordt wederom de Visma gehouden in Rotterdam. Er zullen weer vele stands zijn met allerhande hengelsportmateriaal, zoals hengels, molens, kunstaas, vliegvisartikelen en veel karperspullen, zoals bivy's, stretchers, rodpots enz. Ook voor visreizen kan je weer terecht!

Internationale Waalse Vliegvisbeurs in Rosalies, België

13 January, 2017 •  Algemeen   Materiaal  

Deze kleinschalige, gezellige beurs wordt weer gehouden in het weekend van 28 en 29 januari 2017.

Nieuwe slider op mijn website geinstalleerd

09 January, 2017 •  Algemeen  

.

Nieuw! Snoekbaarsvissen met de pen en dode aasvis

24 December, 2016 •  Algemeen  

Dit keer vanaf de kant aan een kanaal.

Mijn bezoek vandaag aan de Fly Happening in België

26 November, 2016 •  Algemeen   Verslagen  

Het was weer interessant en gezellig lekker met het Belgische bier!

22 quotes over (vlieg)vissen

28 October, 2016 •  Algemeen  

Dit zijn mooie uitspraken over onze visserij door niet de eerste de besten.

RECENSIE: Visweek in Noorwegen

26 September, 2016 •  Algemeen   Recensies  

Midden augustus met Paul naar Noorwegen geweest om te vissen in het beste meer van Telemark.

Internationale vliegvisbeurs Fly Happening 2016 in Putte, België

03 September, 2016 •  Algemeen  

Wordt weer gehouden in de Gemeentehallen aan de Mechelbaan 604 in Putte (in de buurt van Mechelen).

Binnenkort naar Tsjechië met de vliegvisvereniging

30 August, 2016 •  Algemeen  

De vliegtickets voor Praag zijn al geboekt. Hierna nog zo'n 150 km. rijden naar de grens met Polen.

RECENSIE: Dag strandvissen en naar Noorwegen met klanten


Beste Paul,

we hebben een heerlijke en succesvolle strandvisdag gehad met jou zaterdag 9 juli j.l. Veel gevangen (zeebaarzen en schar/schol) zowaar twee baarzen mee naar huis kunnen nemen....die jij weliswaar had gevangen...die van ons waren te klein...

Dag strandvissen met klanten bij Monster, Westland

13 July, 2016 •  Algemeen   Verslagen  

Ook ik krijg wel eens andere visverzoeken. Dit keer mensen op weg helpen met materiaal, strand- en kustvissen.

Weekje vliegvissen in Noorwegen

23 June, 2016 •  Algemeen   Verslagen  

Nog twee dagen en dan zit het er helaas al weer op!

Oostvoornse Meer

15 May, 2016 •  Algemeen   Techniek  

Op dit moment is er nog geen hatch geweest van de Bibio's in de struiken rond het OVM.

Onze donatie aan het Zeeforelproject Lauwersmeer

08 March, 2016 •  Algemeen  

Fishing guide Paul heeft ook bijgedragen aan de herintroductie van de zeeforel in het Lauwersmeer in Noordoost Groningen en de beken in het Drentse achterland.

Sinds enkele jaren hebben een behoorlijk aantal organisaties en verenigingen de handen ineengeslagen voor de (her)introductie van de zeeforel in het noorden van ons land.

Fly Fair 2016 in Nijkerk

29 February, 2016 •  Algemeen   Materiaal  

Het evenement is terug van weggeweest! Dit jaar wordt dit event samen met de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) georganiseerd, omdat deze laatste overkoepelende organisatie haar 30-jarig bestaan viert.

Visma: op 4-5-6 maart a.s. in Ahoy, Rotterdam

16 February, 2016 •  Algemeen   Materiaal  

Binnenkort is er weer de jaarlijkse Visma. Er is van alles weer te zien en te beleven.
 

Fisch und Angel beurs in Dortmund, Duitsland

20 January, 2016 •  Algemeen  

Van 9 t/m 14 februari 2016 (10.00 - 18.00 uur) wordt deze grote, bekende jaarlijkse beurs weer gehouden in de Messehallen in Dortmund. Tot de "Highlights" behoren dit jaar o.m. vliegbinden (ook voor kinderen), hengelbouw- en zeevisclinics. Er is ook een beurs-App met een plattegrond en overzicht van de diverse standhouders.

Nieuw in 2016! Mijn eigen goed uitgeruste visboot voor alle vissoorten

25 December, 2015 •  Algemeen   Materiaal  

De boot is voorzien van GPS, Visvinder, Kaartplotter, Minn Kota Powerdrive V2 boegmotor en de nodige boothengelsteunen voor bv. het trollen van kunstaas.

Waalse Internationale Vliegvis Beurs in weekend van 30 en 31 januari 2016

24 December, 2015 •  Algemeen  

.

Nieuw! Snoek-en snoekbaarsvissen in de Biesbosch

16 July, 2015 •  Algemeen  

.

Nieuw visitekaartje in gebruik genomen!

02 April, 2015 •  Algemeen  

.

Eerste foto’s Visma 2015

07 March, 2015 •  Algemeen  

samenvatting

De Visma opent vandaag weer haar deuren!

06 March, 2015 •  Algemeen  

De grootste en meest complete hengelsportbeurs

Facebook- en Twitter icoontjes staan nu op de website!

12 February, 2015 •  Algemeen  

voor makkelijk doorklikken

Websitevertaling in het Duits in de maak

26 January, 2015 •  Algemeen  

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de Duitse vertaling van mijn website.

https://www.facebook.com/visgidspaul

19 January, 2015 •  Algemeen  

De Nederlandse Facebookpagina "Fishing guide Paul" is nu een feit! Neem een kijkje en Vind ons leuk!!

Waalse internationale Vliegvisbeurs 31 januari/1 februari 2015

12 January, 2015 •  Algemeen  

De beursliefhebber kan ook begin dit jaar zijn of haar hart ophalen in België. Want daar lukt het telkens weer goed bezochte beurzen te organiseren voor de vliegvisser.Youtube

De Engelstalige “Fishing Guide Paul” folder is van de drukpers en nu beschikbaar

21 December, 2014 •  Algemeen  

op aanvraag voorhanden

Hengelsport- en Botenbeurs 28, 29 en 30 november 2014

27 November, 2014 •  Algemeen  

..

Beurs Federatie van Vlaamse Vliegvissers

06 November, 2014 •  Algemeen  

Voor de vijfde maal slaat de Federatie van Vlaamse Vliegvissers haar FH-tenten op in het Gemeenschapscentrum Klein Boom, Mechelbaan 604 te Putte (tussen Mechelen en Heist-op-den-Berg). De editie 2014 gaat door op zaterdag 22 en zondag 23 november, telkens van 10.00 tot 18.00 uur.