Laatste berichten

Vissen op zeer grote karper in Spanje

16 October, 2018 •  Algemeen   Materiaal  

In Spanje kunnen de stuwmeren erg groot zijn, 3000 tot 4500 ha. zijn geen uitzondering. Vanwege dit grote waterareaal heeft mijn vriend ook jaren onderzoek moeten doen naar goede juiste stekken. Weten waar de taluds, harde platen zijn en de juiste dieptes zijn essentieel om op zo'n groot water ook mooie vangsten te kunnen boeken.

 

 

Sportvissers moeten af van lood

22 May, 2018 •  Algemeen   Materiaal  

Het gebruik van vislood, waarmee sportvissers hun vislijn verzwaren, is ongezond en slecht voor het milieu en moet uiteindelijk helemaal worden uitgebannen. Daarover is minister Schouten het eens geworden met Sportvisserij Nederland, Natuurmonumenten, de Unie van Waterschappen en brancheorganisatie Divebo.

Fly Fair 21-22 april 2018 visvijvers De Berenkuil, Putten

24 March, 2018 •  Algemeen   Materiaal  

De derde week van april is het weer zover: de Fly Fair, de ontmoetingsplek voor en door vliegvissers! Het programma is heel divers en uitgebreid met onder meer 30 exposanten.

VISMA beurs opent binnenkort weer haar deuren in Ahoy, Rotterdam

01 February, 2018 •  Materiaal  

In het weekend van 23, 24 en 25 maart wordt de 50e verjaardag groots gevierd!

Verslag Hengelsport- en Botenbeurs 2017

02 December, 2017 •  Materiaal   Verslagen  

Vandaag naar dit  sportvisevent geweest in de Jaarbeurs te Utrecht. Morgen 3 december laatste dag!

16e Hengelsport- en Botenbeurs 1, 2 en 3 december in Jaarbeurs, Utrecht

04 November, 2017 •  Algemeen   Materiaal  

Het is weer bijna zover! De jaarlijkse grootste hengelsport- en botenbeursvan Nederland in Utrecht. Op 20.000 m2 vind je meer dan 160 standhouders waar je van alles op ons gebied kunt bekijken, bewonderen en aanschaffen. Alle visdisciplines zijn rijkelijk vertegenwoordigd, dus er is voor iedere bezoeker van alles te zien en te beleven. Ook clinics zoals indoorwerpen op speciaal aangelegd water met allerlei soorten hengels en vliegbinden passeren de revue. Kortom begin de feestmaand en de vroege voorbereiding op een nieuw visseizoen goed, kom gezellig naar deze zeer uitgebreide beurs!

Voor meer info en e-tickets met korting: http://www.hengelsportbeurzen.nl

 

Nieuwe lijnen, molens en reels gesmeerd voor het nieuwe visseizoen

21 May, 2017 •  Algemeen   Materiaal  

Elk jaar wordt in de stillere wintertijd al het materiaal goed nagekeken, geolied en gesmeerd en zo nodig vervangen. Dit is "standard procedure at Fishing guide Paul", zodat het materiaal in topconditie blijft en ook met de nieuwste ontwikkelingen in de hengelsport voorop loopt!

Visma, 3-4-5 maart 2017 in Ahoy, Rotterdam

10 February, 2017 •  Algemeen   Materiaal  

In het eerste weekend van maart wordt wederom de Visma gehouden in Rotterdam. Er zullen weer vele stands zijn met allerhande hengelsportmateriaal, zoals hengels, molens, kunstaas, vliegvisartikelen en veel karperspullen, zoals bivy's, stretchers, rodpots enz. Ook voor visreizen kan je weer terecht!

Internationale Waalse Vliegvisbeurs in Rosalies, België

13 January, 2017 •  Algemeen   Materiaal  

Deze kleinschalige, gezellige beurs wordt weer gehouden in het weekend van 28 en 29 januari 2017.

Twee nieuwe reishengels aangeschaft voor plugvisserij

29 July, 2016 •  Materiaal  

Dit keer twee Shimano Exage hengels (5-delig).

Enkele hengels die ik gebruik voor de karpervisserij

23 May, 2016 •  Materiaal  

Gestart met karpervissen eind jaren 70, gebruikte ik voornamelijk glasvezelhengels, omdat grafiethengels toen nog niet op de markt waren. Maar het maakte niet uit, omdat we op maximaal 30 meter afstand visten en je met de juiste glashengels ook op die afstand de haak goed kon zetten. We visten enkel in Nederland, en Frankrijk, zware carbon fasttaper hengels, rodpods en bivy's waren toen nog niet in beeld.

Fly Fair 2016 in Nijkerk

29 February, 2016 •  Algemeen   Materiaal  

Het evenement is terug van weggeweest! Dit jaar wordt dit event samen met de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) georganiseerd, omdat deze laatste overkoepelende organisatie haar 30-jarig bestaan viert.

Visma: op 4-5-6 maart a.s. in Ahoy, Rotterdam

16 February, 2016 •  Algemeen   Materiaal  

Binnenkort is er weer de jaarlijkse Visma. Er is van alles weer te zien en te beleven.
 

Hengelsportbeurs Angeln 2016 in Duisburg, Duitsland

05 January, 2016 •  Materiaal  

Deze beurs wordt alweer voor de 11e keer gehouden bij onze oosterburen. Er is veel te zien en te beleven op allerlei hengelsportgebied. Naast de vele Duitse zijn er ook diverse standhouders uit andere landen, waaronder Nederland te vinden.

Nieuw in 2016! Mijn eigen goed uitgeruste visboot voor alle vissoorten

25 December, 2015 •  Algemeen   Materiaal  

De boot is voorzien van GPS, Visvinder, Kaartplotter, Minn Kota Powerdrive V2 boegmotor en de nodige boothengelsteunen voor bv. het trollen van kunstaas.

Nieuw! 3D Line Thru Pike van Savage Gear

07 August, 2015 •  Materiaal  

.

Goedkope hard- en jerkbaits te koop bij de Action

14 May, 2015 •  Materiaal  

.

Richard Walker Mk-IV Avon splitcane karperhengel

06 November, 2014 •  Materiaal  

A.s. zaterdag ga ik met mijn Richard Walker Mk-IV Avon splitcane karperhengel naar een hengelbouwer in Drenthe die in dit materiaal gespecialiseerd is en naast bouwen van deze hengels ook deskundige reparaties hieraan kan uitvoeren. Deze legendarische Engelse karperstok moet immers in ere hersteld worden.