Laatste berichten

Nieuw type vispassage: de Vislift

06 December, 2018 •  Algemeen   Techniek   Verslagen  

Vissen die stroomopwaarts trekken en daarbij tegen barrieres stuiten, krijgen voortaan hulp van de Vislift - een nieuw type vispassage dat sinds vorige week in een poldervaart nabij het Brabantse Almkerk wordt getest. De uitvinding is een visvriendelijker alternatief voor de gangbare vispassage, die vissen alsnog stress bezorgt.

6000 dode steuren: China zet bouw brug stop

23 November, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

China is gestopt met de bouw van een brug over de rivier de Yangtze. Dat gebeurde omdat de werkzaamheden zouden hebben geleid tot de dood van ongeveer 6000 bedreigde Chinese steuren.

Zeer grote karpers gevangen in Spaans stuwmeer

15 November, 2018 •  Verslagen  

Van 27 oktober tot 11 november j.l. was ik uitgenodigd door mijn oude vismaat die tegenwoordig in Portugal woont om in Spanje op enkele stuwmeren te gaan vissen. Het was koud, nat en winderig en tussen de 8 graden ‘s-nachts en 13 overdag met ‘s-middags vaak een paar uur zon. De vangstresultaten waren best goed: 7 grote schubkarpers tussen de 12-21 kg en voor de rest veel kleine meervallen!

 

Teruggekeerde blauwvintonijn in Noordzee gevolgd met satelliettags

23 October, 2018 •  Verslagen  

De blauwvintonijn is de grootste tonijnsoort en kan drie meter lang worden. De roofvis zwemt met gemak 70 kilometer per uur en kan tienduizenden kilometers ver zwemmen. Het gewicht van de vissoort kan oplopen tot 680 kilo. Er zijn twee tonijnfamilies. Een komt vooral voor in de Golf van Mexico en de ander in de Middellandse Zee. In Japan is de vis zeer gewild door sushirestaurants. De blauwvintonijn is geclassificeerd als bedreigd.

Vliegtuig dumpt vissen van hoogte in meer in Utah

01 September, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

De overheidsinstelling Division of Wildlife Resources in de Amerikaanse staat Utah verhuist vissen per vliegtuig naar de hoger gelegen meren in de bergen. De vissen worden van een hoogte in het meer gedumpt. Dit bleek het minst stressvol te zijn voor de vissen ten opzichte van andere methoden.

Nieuw karperboek: Sluimerend dynamiet 2.0

25 August, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

In november verschijnt ‘Sluimerend Dynamiet 2.0’ van niemand minder dan Rini Groothuis (71). De nestor van het moderne karpervissen in ons land heeft een bijna 400 pagina’s dik boek geschreven over de kernwaarden van deze tak van sport.

Sportvissen is gezond

21 July, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

"Ga toch vissen, adviseert de dokter". Regelmatig berichten media dat Nederlanders te weinig bewegen en dat dit gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. Vooral een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressieve klachten scoren hoog. Sportvissen blijkt een goede remedie.

Check de Nederlandse records zoetwatervissen

11 July, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

Nederland is een prachtig land om te vissen, dat blijkt wel uit de recordvissen. Mede dankzij de ‘catch & release-cultuur’ kan de vis hier uitgroeien tot recordformaat. Sinds begin 2017 brengt Sportvisserij Nederland samen met hengelsportmagazine Beet via de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (BNRZ) de records in kaart

Viswedstrijd snoeken vangen voor Hoekse vispaaiplaatsen

15 February, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

Als het weer het toelaat houden hengelsportverenigingen Sport Visserij Belangen Delfland, GHV Den Haag en GHV Het Groene Hart a.s. zondag 18 februari een viswedstrijd. Net als verleden jaar wordt er gevist naar paairijpe snoek (groter dan 50 cm.) Deze gevangen snoeken worden uitgezet in twee vispaaiplaatsen bij Hoek van Holland.

Vliegvisser vangt zeeforel in het Peizerdiep

17 January, 2018 •  Algemeen   Verslagen  

 

Een vliegvisser uit Roden heeft een zeldzame zeeforel gevangen in het Peizerdiep. De vis is uitgezet in Drenthe, maar zwom ook geruime tijd in de Waddenzee.

,,De vis komt uit Duitsland en is jaren geleden in het Groote Diep uitgezet. Hij heeft vermoedelijk een jaar in de beek geleefd en is toen naar zee vertrokken. Daar is hij verder opgegroeid en vervolgens weer teruggekeerd naar de kop van Drenthe’’, zegt directeur Henk Mensinga van de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe.

Sportvisverbod zeebaars van de baan

15 December, 2017 •  Algemeen   Verslagen  

Om de zeebaarssterfte verder omlaag te brengen, worden in 2018 zowel de beroeps- als de sportvisserij strenger gereguleerd. Daarbij geldt voor sportvissers het hele jaar een terugzetverplichting. Dat hebben de EU-Visserijministers eerder deze week besloten in Brussel.

Verslag Hengelsport- en Botenbeurs 2017

02 December, 2017 •  Materiaal   Verslagen  

Vandaag naar dit  sportvisevent geweest in de Jaarbeurs te Utrecht. Morgen 3 december laatste dag!

Over zeebaarsvissen in Europa

26 November, 2017 •  Algemeen   Verslagen  

Zoals velen van ons wel zullen weten is dat de zeebaars naast de paling met uitsterven bedreigd is.

Wat kunnen en gaan we eraan doen??

Visweek in Tsjechie was weer een succes

25 June, 2017 •  Verslagen  

Voor meer informatie en foto's zie de Facebookpagina.

Mijn bezoek vandaag aan de Fly Happening in Belgiƫ

26 November, 2016 •  Algemeen   Verslagen  

Het was weer interessant en gezellig lekker met het Belgische bier!

Mijn vliegvistrip naar Tsjechie

07 October, 2016 •  Verslagen  

Het was een leuke en succesvolle trip in vele opzichten: goede weeromstandigheden, leuk gezelschap en veel vis!

RECENSIE: Dag strandvissen en naar Noorwegen met klanten


Beste Paul,

we hebben een heerlijke en succesvolle strandvisdag gehad met jou zaterdag 9 juli j.l. Veel gevangen (zeebaarzen en schar/schol) zowaar twee baarzen mee naar huis kunnen nemen....die jij weliswaar had gevangen...die van ons waren te klein...

Dag strandvissen met klanten bij Monster, Westland

13 July, 2016 •  Algemeen   Verslagen  

Ook ik krijg wel eens andere visverzoeken. Dit keer mensen op weg helpen met materiaal, strand- en kustvissen.

Weekje vliegvissen in Noorwegen

23 June, 2016 •  Algemeen   Verslagen  

Nog twee dagen en dan zit het er helaas al weer op!

Fotoverslag Internationale Waalse Vliegvisbeurs 2016

30 January, 2016 •  Verslagen  

Vandaag weer met 3 leden van onze vliegvisvereniging naar de jaarlijkse beurs in Rosalies geweest. Het was weer goed toeven bij onze zuiderburen! Gezellig en informatief als vanouds.

Mijn bezoek aan de HS Outdoor Fair 2015 op het Eiland van Maurik

06 September, 2015 •  Verslagen  

Dit weekend is de HS Outdoor Fair 2015 gehouden aan het Eiland van Maurik, midden in de Betuwe. Er stonden veel hengelsportwinkeliers in de bekende witte tenten aan de oevers van het water.

1000 zeeforellen uitgezet in Lauwersmeer

10 March, 2015 •  Verslagen  

.

Mijn bezoek aan de Hengelsport-en Botenbeurs 2014

30 November, 2014 •  Verslagen  

Jaarbeurs Utrecht. Gisteren ben ik 's ochtends naar Utrecht gereden om de beurs weer te bezoeken. Het waren twee hallen gevuld met standhouders die allerlei hengelsportmateriaal en visboten aanboden.

Mijn bezoek aan de Fly Happening 2014

27 November, 2014 •  Verslagen  

Mijn bezoek aan de Fly Happening 2014

Hengelsportverzamelbeurs in Vught 25 oktober 2014

06 November, 2014 •  Verslagen  

’s-Ochtends werd ik opgepikt door 2 leden van mijn vliegvisvereniging en gingen we met de auto op weg naar het Van der Valk Hotel in Vught, vlakbij Den Bosch aan de rijksweg. Daar, in het souterrain werd de beurs gehouden. Ik had de advertentie voor deze beurs gezien op Marktplaats en kreeg de indruk – door tekst en foto’s – dat dit wel eens een interessante kleine beurs zou kunnen gaan worden.